Blackjack – olika typer

By: admin | Date: 12.04.2014 | Categories: Kortspel

Blackjack är ett av de allra mest spelade kortspelen. Det är därför inte konstigt att så många barer och nattklubbar har ett blackjackbord i sina lokaler. Den största charmen med blackjack brukar de som spelar det säga är att det är så enkelt att komma igång och spela.

Black JackDet finns också många olika varianter av blackjack. Det betyder att du som tycker om att spela blackjack helt enkelt kan byta till en annan typ av spelet om du tröttnat. Det är väldigt roligt att variera då alla olika typer har sin alldeles egna charm.

Europeisk blackjack är absolut inget som endast spelas i Europa. Tvärtom är det en spelform som är populär över hela världen. Europeisk blackjack spelas med två stycken kortlekar. Du som spelar ska lyckas få en bättre hand än den som delar korten och det utan att komma över 21. Du kan också vinna ifall du stannar och dealern får högre poäng än 21. När det kommer till den här varianten av spelet kan du till skillnad från vissa andra endast satsa på en hand. Den säkraste handen du möjligtvis kan få är en tia och ett ess. Då kan ingen annan slå dig, däremot kan de få samma. I europeisk blackjack räknas alla hovkorten som tior och ess ger elva poäng.

Double exposure blackjack är en variant som till mycket skiljer sig från de flesta andra typer av spelet. Precis som namnet avslöjar får du som spelare se dealerns båda kort. Som du säkert förstår får hela spelet en helt annan karaktär än den traditionella blackjacken. Det kan vara väldigt roligt att prova på. Om du sedan föredrar double exposure blackjack eller de mer konventionella typerna kan du bara veta efter att du prövat på det.